Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας - Αθηνών (8 χλμ.) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 2410996866 ΚΙΝΗΤΟ: 6974441215 n.salvaras@hotmail.com n.salvaras@iaso.gr

  • Home
  • Μέρος άρθρου για την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Μέρος άρθρου για την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

27 Φεβρουαρίου 2020 findigital 0 Comments

Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Ιασώ Θεσσαλίας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2016, και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες διαθέτουν πιστοποίηση ISO.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο τμήμα που σημειώνει στο ενεργητικό του θεραπεία σε πάνω από 1000 ασθενείς στα δυο χρόνια λειτουργίας του.

Προσφέρει υπηρεσίες εφάμιλλες διεθνών αναγνωρισμένων κέντρων του εξωτερικού με υψηλό επίπεδο επιστημονικού και τεχνολογικού προσωπικού (ιατρούς ακτινοθεραπευτές ογκολόγους, ακτινοφυσικούς, τεχνολόγους και νοσηλευτές) και εφαρμόζοντας ακτινοθεραπευτικά σχήματα σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα και οργανισμούς (RTOG, ASTRO, ESTRO).

Το Τμήμα, υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου κ. Νικολάου Σαλβαρά, μπορεί να αντιμετωπίσει νεοπλασματικές νόσους σε οποιοδήποτε όργανο και ιστό του σώματος.

Με τον Γραμμικό Επιταχυντή Varian Trilogy, που αποτελεί την κορυφαία επιλογή για την πραγματοποίηση θεραπειών,  με χρήση φωτονίων και ηλεκτρονίων υψηλών ενεργειών και εφαρμογή τόσο των παλαιών – κλασσικών τεχνικών ακτινοθεραπείας: ενός πεδίου, δύο αντίθετων πεδίων (2D), θεραπεία τριών διαστάσεων (3D), σύμμορφη (με το σχήμα του όγκου) τρισδιάστατη ακτινοθεραπεία (3DCRT) όσο και των πλέον σύγχρονων : διαβαθμισμένης εντάσεως ακτινοθεραπεία (IMRT), καθοδηγούμενης από εικόνα ακτινοθεραπεία (IGRT), ογκομετρικής διαβαθμισμένης δόσεως ακτινοθεραπεία  (VMAT) και στοχεύοντας σύντομα να μπορεί να εφαρμοστεί και η στερεοτακτική ακτινοθεραπεία και ίσως και στερεοτακτική ακτινοχειρουργική που μόνο 3 Τμήματα στην Ελλάδα μπορούν να εφαρμόσουν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στις 24 Μαρτίου του 2019.