Σαλβαράς Νικόλαος του Βασιλείου - CV

Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1979. Έλαβε την ειδικότητα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας το 1987 μετά από εκπαίδευση στο 401 ΓΣΝΑ και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου και ήταν ο πρώτος Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος των ενόπλων δυνάμεων. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο New York Medical College με εξειδίκευση στη Βραχυθεραπεία.
Εξειδικεύτηκε σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και Κλινικές της Αμερικής και Ευρώπης και έχει στο ενεργητικό του πολλές δεκάδες παρουσιάσεις και ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια Ελλάδος κι Εξωτερικού.
Οργάνωσε και Διεύθυνε το τμήμα Βραχυθερπείας του Νοσοκ. «Υγεία» (1993 – 1997) κάνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμογές Βραχυθεραπείας με μεταφόρτιση υψηλού ρυθμού δόσεως (HDR afterloading Brachytherapy) σε καρκίνο γυναικολογικών οργάνων, πνεύμονα, οισοφάγου, ρινοφάρυγγος, προστάτου, εγκεφάλου κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος του «Ινστιτούτου Βραχυθεραπείας Προστάτου» και ήταν πρωτεργάτης της ομάδος που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφύτευσε ραδιενεργούς κόκκους Ιωδίου για θεραπεία καρκίνου προστάτου.
Οργάνωσε και λειτούργησε (1997) το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του “ΙΑΣΩ” (Μαιευτικό – Γυναικολογικό – Χειρουργικό – Διαγνωστικό – Θεραπευτικό κι Ερευνητικό Κέντρο Α.Ε.) το οποίο εγκατέστησε (1999) το πρώτο στην Ελλάδα σύστημα Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής με Χ – Knife διαθέτοντας αναίμακτη ακινητοποίηση κεφαλής για τη διενέργεια της θεραπείας.
To 2006 το «ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε.» του ανέθεσε τη Διεύθυνση του Τμήματος Ρομποτικής Ακτινοχειρουργικής Cyber Knife που ήταν το 5ο ανάλογο τμήμα στην Ευρώπη. Από τότε έως σήμερα εφαρμόζει Ρομποτική Ακτινοχειρουργική (CyberKnife) σε όγκους εγκεφάλου, Σπονδυλικής Στήλης, Πνεύμονος, Ηπατος, Παγκρέατος, Προστάτου κλπ σε ασθενείς Έλληνες αλλά και Ευρωπαίους που έρχονται στην Ελλάδα για θεραπεία.
Το 2016 παραιτήθηκε από το «ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ» και ο ‘Όμιλος ΙΑΣΩ’ του ανέθεσε να οργανώσει στο «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, του οποίου ανέλαβε την Επιστημονική Υπευθυνότητα.
Στο Ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό Τμήμα του «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» εργάζεται έως σήμερα (Ιαν.2020).